Kali Kavach | Kali Kavach Pdf | Kali Kavach in Hindi | Kali Kavach Lyrics

Kali Kavach ब्रह्माण्ड पुराण का एक शक्तिशाली सुरक्षात्मक मंत्र है। ऐसा कहा जाता है कि जो कोई भी इस कवच का पाठ करता है, वह सभी प्रकार के दुर्भाग्य, बीमारियों और दुर्घटनाओं से सुरक्षित रहता है। माँ काली समय, परिवर्तन और विनाश की देवी हैं। उन्हें अहंकार का नाश करने वाली काली माता के नाम से भी जाना जाता है। उनकी ऊर्जा तीव्र और शक्तिशाली है, और ऐसा कहा जाता है कि जब उनका आह्वान किया जाता है, तो आपके रास्ते से सभी बाधाएं दूर हो जाएंगी।

माँ काली को अक्सर एक उग्र देवी के रूप में चित्रित किया जाता है, जो अपने पति शिव की छाती पर खड़ी है। उसे आम तौर पर चार भुजाओं, एक तलवार, एक त्रिशूल, एक ड्रम और एक कटा हुआ सिर के साथ दिखाया जाता है। उसके बाल बिखरे हुए हैं और आँखें गुस्से से लाल हैं। वह शक्ति और शक्ति का अवतार है। Kali Kavach को ऑफलाइन पाठ करने के लिए Kali Kavach Pdf डाउनलोड कर शाक्तें हैं

जब आप Kali Kavach का पाठ करते हैं, तो आप खुद को सभी नुकसानों से बचाने के लिए काली की शक्ति का आह्वान कर रहे हैं। यह मंत्र आपके जीवन में आने वाली किसी भी चुनौती से निपटने में आपकी मदद करने के लिए एक शक्तिशाली उपकरण है। यदि आप खोया हुआ, भ्रमित या फंसा हुआ महसूस कर रहे हैं, तो Kali Kavach का जाप आपको अपना रास्ता खोजने में मदद कर सकता है।

Kali Kavach की शक्ति आपके अहंकार को दूर करने में आपकी मदद करने की क्षमता में निहित है। अहंकार आपका वह हिस्सा है जो लगातार दूसरों से मान्यता और अनुमोदन चाहता है। यह आपका वह हिस्सा है जो बदलाव से डरता है और अतीत से चिपका रहता है। अहंकार ही वह चीज़ है जो आपकी पूरी क्षमता हासिल करने में बाधक बनती है।

जब आप Kali Kavach का पाठ करते हैं, तो आप माँ काली से अपने अहंकार को दूर करने और परिवर्तन को अपनाने में मदद करने के लिए कह रहे हैं। यह मंत्र आपको उन सभी बाधाओं को तोड़ने में मदद करेगा जो आपको रोक रही हैं। यह आपको किसी भी डर या संदेह को दूर करने में भी मदद करेगा जो आपको अपना सर्वश्रेष्ठ जीवन जीने से रोक रहा है।

यदि आप अपने जीवन में कुछ बदलाव करने के लिए तैयार हैं, तो Kali Kavach का जाप आपको ऐसा करने में मदद कर सकता है। यह एक शक्तिशाली मंत्र है जो आपको किसी भी बाधा को दूर करने और अपने लक्ष्यों को प्राप्त करने में मदद कर सकता है।

Kali Kavach in Hindi

Kali Kavach Lyrics in Hindi 

‘काली कवच’ हिंदी में

नारद उवाच

कवचं श्रोतुमिच्छामि तां च विद्यां दशाक्षरीम् ।
नाथ त्वत्तो हि सर्वज्ञ भद्रकाल्याश्च सांप्रतम् ।। १ ।।


नारायण उवाच

श्रुणु नारद वक्ष्यामि महाविद्यां दशाक्षरीम् ।
गोपनीयं च कवचं त्रिषु लोकेषु दुर्लभम् ।। २ ।।

ॐ ह्रीं श्रीं क्लीं कालिकायै स्वाहेति च दशाक्षरीम् ।
दुर्वासा हि ददौ राज्ञे पुष्करे सुर्यपर्वणि ।। ३ ।।

दशलक्षजपेनैव मन्त्रसिद्धिः कृता पुरा ।
पञ्चलक्षजपेनैव पठन् कवचमुत्तमम् ।। ४ ।।

बभूव सिद्धकवचोSप्ययोध्यामाजगाम सः ।
कृत्स्रां हि पृथिवीं जिग्ये कवचस्य प्रसादतः ।। ५ ।।

नारद उवाच

श्रुता दशाक्षरी विद्या त्रिषु लोकेषु दुर्लभा ।
अधुना श्रोतुमिच्छामि कवचं ब्रुहि मे प्रभो ।। ६ ।।

नारायण उवाच

श्रुणु वक्ष्यामि विप्रेन्द्र कवचं परामाद्भुतम् ।
नारायणेन यद् दत्तं कृपया शूलिने पुरा ।। ७ ।।

त्रिपुरस्य वधे घोरे शिवस्य विजयाय च ।
तदेव शूलिना दत्तं पुरा दुर्वाससे मुने ।। ८ ।।

दुर्वाससा च यद् दत्तं सुचन्द्राय महात्मने ।
अतिगुह्यतरं तत्त्वं सर्वमन्त्रौघविग्रहम् ।। ९ ।।

ॐ ह्रीं श्रीं क्लीं कालिकायै स्वाहा मे पातु मस्तकम् ।
क्लीं कपालं सदा पातु ह्रीं ह्रीं ह्रींमिति लोचने ।। १० ।।

ॐ ह्रीं त्रिलोचने स्वाहा नासिकां मे सदावतु ।
क्लीं कालिके रक्ष रक्ष स्वाहा दन्तं सदावतु ।। ११ ।।

ह्रीं भद्रकालिके स्वाहा पातु मे धरयुग्मकम् ।
ॐ ह्रीं ह्रीं क्लीं कालिकायै स्वाहा कण्ठं सदावतु ।। १२ ।।

Kali Chalisha Lyrics in Hindi

ॐ ह्रीं कालिकायै स्वाहा कर्णयुग्मं सदावतु ।
ॐ क्रीं क्रीं क्लीं काल्यै स्वाहा स्कन्धं पातु सदा मम ।। १३ ।।

ॐ क्रीं भद्रकाल्यै स्वाहा मम वक्षः सदावतु ।
ॐ क्रीं कालिकायै स्वाहा मम नाभिं सदावतु ।। १४ ।।

ॐ ह्रीं कालिकायै स्वाहा मम पृष्टं सदावतु ।
रक्तबीजविनाशिन्यै स्वाहा हस्तौ सदावतु ।। १५ ।।

ॐ ह्रीं क्लीं मुण्डमालिन्यै स्वाहा पादौ सदावतु ।
ॐ ह्रीं चामुण्डायै स्वाहा सर्वाङ्गं मे सदावतु ।। १६ ।।

प्राच्यां पातु महाकाली आग्नेय्यां रक्तदन्तिका ।
दक्षिणे पातु चामुण्डा नैऋत्यां पातु कालिका ।। १७ ।।

श्यामा च वारुणे पातु वायव्यां पातु चण्डिका ।
उत्तरे विकटास्या च ऐशान्यां साट्टहासिनि ।। १८ ।।

ऊर्ध्वं पातु लोलजिह्वा मायाद्या पात्वधः सदा ।
जले स्थले चान्तरिक्षे पातु विश्वप्रसूः सदा ।। १९ ।।

इति ते कथितं वत्स सर्वमन्त्रौघविग्रहम् ।
सर्वेषां कवचानां च सारभूतं परात्परम् ।। २० ।।

सप्तद्वीपेश्वरो राजा सुचन्द्रोSस्य प्रसादतः ।
कवचस्य प्रसादेन मान्धाता पृथिवीपतिः ।। २१ ।।

प्रचेता लोमशश्चैव यतः सिद्धो बभूव ह ।
यतो हि योगिनां श्रेष्टः सौभरिः पिप्पलायनः ।। २२ ।।

यदि स्यात् सिद्धकवचः सर्वसिद्धीश्वरो भवेत् ।
महादानानि सर्वाणि तपांसि च व्रतानि च ।
निश्चितं कवचस्यास्य कलां नार्हन्ति षोडशीम् ।। २३ ।।

इदं कवचमज्ञात्वा भजेत् कालीं जगत्प्रसूम् ।
शतलक्षप्रजप्तोSपि न मन्त्रः सिद्धिदायकः ।। २४ ।।

।। इति श्रीब्रह्मवैवर्ते कालीकवचं संपूर्णम् ।।

Kali Kavach Lyrics in English

Narad Uvacha

Kavacham shrotumichami tam cha vidyam dashaksharim I
Natha tvatto hi sarvadnya bhadrakalyashcha sampratam II 1 II

Narayan Uvacha

Shrunu narad vakshyami mahavidyam dashaksharim I
Gopaniyam cha kavacham trishu lokeshu durlabham II 2 II

Om hrim shrim klim kalikayai svaheti cha dashaksharim I
Durvasa hi dadou radnye pushkare suryaparvani II 3 II

Dashalakshajapenaiv mantrasiddhihi kruta pura I
Panchalakshajapenaiv pathan kavachamutamam II 4 II

Babhuv siddhakavachoapyayodhyamajagam saha I
Krutsnaam hi pruhivim jigye kavachasya prasadataha II 5 II

Narad uvacha

Shruta dashakshari vidya trishu lokeshu durlabha I
Adhuna shrotumichchhami kavacham bruhi me prabho II 6 II

Narayana Uvacha

Shruta vakshyami viprendra kavacham paramadbhutam I
Narayanen yad dattam krupaya shooline pura II 7 II

Tripurasya vadhe ghore shivasya vaijayay cha I
Tadev shoolina dattam pura durvasase mune II 8 II

Durvasasa cha yad dattam suchandray mahatmne I
Atiguhyataram tattvam sarvamantroughavighraham II 9 II

Om hrim shrim klim kalikayai svaha me patu mastakam I
Klim kapalam sada patu hrim hrim hrim iti lochane II 10 II

Om hrim trilochane svaha nasikam me sadavatu I
Klim kalike raksha raksha svaha dantam sadavatu II 11 II

Hrim bhadrakalike svaha patu meadharyugakam I
Om hrim hrim klim kalikayai svaha kantham sadavatu II 12 II

Om hrim kalikayai swaha karnyugamam sadavatu I
Om krim krim klim kalyai swaha skandham patu sada mama II 13 II

Om krim bhadrakalyai swaha mama vakshaha sdavatu I
Om krim kalikayai swaha mama nabhim sdavatu II 14 II

Om hrim kalikayai swaha mama prushtam sdavatu I
Raktabijavinashinyai swaha hastou sdavatu II 15 II

Om hrim klim mundamalinyai swaha padou sdavatu I
Om hrim chamundayai swaha sarvangam me sdavatu II 16 II

Prachyam patu mahakali aagneyyam raktadantika I
Dakshine patu chamunda nairutyam patu kalika II 17 II

Shyama cha varune patu vayvyam patu chandika I
Uttare vikatasya cha aishanyam sattahasini II 18 II

Urdhavam patu liljihva mayadya patvadhaha sada I
Jale sthale chantarikshe patu vishvaprasuhu sada II 19 II

Iti te kathitam vatsa sarvamantroughvigraham I
Sarvesham kavachanam cha sarbhutam paratparam II 20 II

Saptadvipeshvaro raja suchandroasya prasadataha I
Kavachasya prasaden mandhata prutivipatihi II 21 II

Pracheta lomshashchaiva yataha siddho babhuva ha I
Yato hi yogino shreshtaha soubharihi pappalayanaha II 22 II

Yadi syat siddhkavachaha sarvasiddhishvaro bhavet I
Mahadanani sarvani tapansi cha vratani cha I
Nishchitam kavachasya kalam narhati shodashim II 23 II

Idam kavachamadnaytva bhajet kalim jagatprasum I
Shatalakshaprajaptoapi na mantraha siddhidayakaha II 24 II II

II Iti Shribrahmavaivarte Kali kavacham Sampoornam II

Kali Kavach Video

Kali Kavach

FAQs about Kali Kavach

Q1. काली कवच का जाप करने से क्या लाभ होते हैं ? (What are the benefits of chanting Kali kavach ?)


काली मंत्र का जाप कंपन से गूंजता है जो आपको शांत करता है और शांति प्राप्त करने में मदद करता है। काली मंत्र का जाप करने से व्यक्ति की आंतरिक चेतना जागृत होती है, जिससे उसके जीवन में स्थिरता आती है।

Q2. माँ काली का सबसे शक्तिशाली रूप कौन सा है? (What is the most powerful form of Maa Kali?)


तांत्रिक ग्रंथों की प्रमुख देवी, संहारा काली, काली का सबसे खतरनाक और शक्तिशाली रूप है। जब काली अपने दाहिने हाथ में तलवार पकड़कर अपने बाएं पैर से बाहर निकलती है तो समहारा काली का रूप धारण कर लेती है। वह मृत्यु, विनाश की काली है और तांत्रिकों द्वारा उसकी पूजा की जाती है।

Q3. शिव और काली में कौन अधिक शक्तिशाली है? (Who is stronger Shiva or Kali ?)

काली उनमें से कुछ भी नहीं है: उसकी शक्ति और क्रूरता शिव से अधिक है, जिसे वह लगभग मार ही डालती है, पितृसत्ता के लिए यह छवि इतनी परेशान करने वाली है कि, देवी के सात रहस्यों में पौराणिक कथाकार देवदत्त पटनायक बताते हैं, यह लंबे समय तक गुप्त रखा गया था।